CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

BU BLOG EVLİLİK GİBİ KUTSAL BİR YOLA İLK ADIMLARINI ATMAK ÜZERE OLAN ÇİFTLERE BİLGİ VERMEK VE DEĞİŞİK FİKİRLER SUNARAK EVLİLİKLERİNE GİDEN YOLDA ONLARA YARDIMCI OLMAK AMACIYLA KURULMUŞTUR...MUTLULUKLAR...

28 Mart 2008 Cuma

Smokin Seçimi

Smokin, yüzyılı aşkın süredir birinci sınıf davetlerin tartışmasız en şık erkek kıyafeti. Ancak tercihinizi smokinden yana kullanacaksanız bazı kurallara dikkat etmelisiniz. Çünkü artık bir 'tutum ve davranış biçimi' olarak kabul edilen smokin, ceketinden pantolonu ve papyonuna kadar en kurallı giyisilerden biri.

Ceket: Smokin ceketi, genelde satendir. Parlak veya yarı mat başka dokulardan da olabilir. Tek düğmeli veya kruvaze olabilir. Yaka, smokinin en değişen, en önemli unsuru. Ceket yırtmaçsız, cepleri kapaksız. Pantolon, satenden ve pileli. Yanı şeritli. Ayakkabının üst hizasına kadar iner. Kesinlikle duble paça olmaz.

Ceket Düğme: Ceketin düğmeleri, ceketle aynı renkten ve dokudan. Ama parlak fantezi siyah düğme de kullanılabilir. Kollarda sadece birer düğme bulunur.

Renk: Siyah, smokinin klasik rengiyse de, ceket ve pantolon farklı renk ve dokuda olabilir. Örneğin, beyaz veya vanilya renkli ceketle bordo pantolon... Ancak, ceket ve pantolon kumaşı aynı veya benzer kalite olmalı.

Gömlek: Smokin, özel gömleğiyle giyilir. Daha resmi bir görünüm için kolalı, pike tarzı gömlek ve uçları yukarı kıvrık kolalı sert yaka kullanılır. Gömleğin manşeti bileğe yapışır ve tek düğmelidir. Dışarı doğru dar açılı yumuşak yakalı, manşeti iki ilikli gömlek, smokine daha rahat bir hava verir. Gömlek ince pamuklu veya ipekli olabilir. Türkiye'de smokin gömleğinde genellikle Atatürk Yaka denilen tarz kullanılır. Kol düğmesi şarttır. Manşet, koldan biraz görülür.

Gömlek Düğme: Gömlek düğmeleri kaliteli kemik, sedef, parlak zımba olabilir.

Papyon: Papyon, ipek veya saten olabilir. Mutlaka siyah olması şart değil. Siyah yerine koyu bordo, koyu lacivert renkli, hatta siyah üzerine beyaz noktalı kibar desenli olabilir.

Kuşak: Kuşak siyah, koyu bordo veya koyu lacivert olabilir. Ama rengi mutlaka papyona ve smokine uymalı.

Ayakkabı

: Ayakkabı denildi mi siyah rugan en klasiği. Ancak, siyah ince deriden, altı da kösele, burnu incelen Oxford tipi de giyilebilir.

Çorap: Çorapların siyah ve ince olması gerek.

Mendil: Smokinle mendil kullanılacaksa, mutlaka beyaz keten veya ipek olmalı.

0 yorum:

Google