CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

BU BLOG EVLİLİK GİBİ KUTSAL BİR YOLA İLK ADIMLARINI ATMAK ÜZERE OLAN ÇİFTLERE BİLGİ VERMEK VE DEĞİŞİK FİKİRLER SUNARAK EVLİLİKLERİNE GİDEN YOLDA ONLARA YARDIMCI OLMAK AMACIYLA KURULMUŞTUR...MUTLULUKLAR...

28 Mart 2008 Cuma

Gelin Arabası

Düğün arabasını seçerken kendi arabanızı yada bir yakınınızın arabasını seçebileceğiniz gibi lüks bir araba kiralayabilir, ya da düğününüzün konseptine uygun bir araç seçebilirsiniz. Örneğin nostaljik bir düğün için Chevrolet ya da eski model bir Jaguarı kiralayabilir, veya romantik bir kır düğünü için şık bir faytonla düğün mekanına gelebilirsiniz. Daha geleneksel bir yaklaşımınız varsa bir limuzin de kiralayabilirsiniz. Sahil kenarındaki düğünleriniz için tekne dahi kiralayabilirsiniz. Bütçenizde tasarrufa gitmeyi düşünüyorsanız yakınlarınızın arabasını da ödünç alabilirsiniz. Arızalanmalara karşı mutlaka bir alternatifiniz olsun.

Konvoylar ve kalabalıklar eşliğinde düğün alanınıza gitmeyi tercih etmezseniz bu yolculuğu evlilikten önceki son saatlerinizde keyifli bir geziye de dönüştürebilirsiniz. Gelin ve damadın birbirine yapacağı hoş sürprizlerle heyecanınızı yatıştırma olanağı sağlamak için arabaya şampanya alabilirsiniz. İçki tercih etmiyorsanız gelin arabaya bindiği anda ortak şarkınızın çalmasını sağlayarak duygulu ve size özel anlar yaratabilirsiniz.

Gelin arabası süslemesi: Gelin arabası süslenecekse bu konuda bir yakınızı veya arkadaşınızı görevlendirebilirsiniz. Unutmayın, sokaklarda gelin arabasının yolunu kesmek isteyen kalabalıklarla karşılaşacaksanız. Bu durumda, gelin arabasının çok dikkat çekmesini istemeyebilirsiniz. Yine de yolunuzu kesecek çocuklara veya kapkaççılar için zarflara bir miktar para koyarak hazırlık yapabilirsiniz. Camlarınızı açık bırakmayın; trafik ışıklarında beklerken sanki yolunuzu gözlüyormuşçasına ortaya çıkan kalabalık sizi şaşırtmasın.

Arabanın, önüne bir bebek konup kurdela ve karanfillerle süslenmesi artık çok tercih edilmiyor. Yine de nostaljik olmayı tercih ederseniz sevimli bir gelin bebek eşliğinde yola çıkabilirsiniz. Anlaştığınız çiçek firması size süslemeler konusunda yardımcı olacak, örnek fotoğraflar gösterecektir. Aracınızı çiçeklerle süsleyebileceğiniz gibi tül ve çeşitli aksesuarlar da kullanabilirsiniz. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte gelin arabasını gece yapılacak organizasyonlarda lazer ve ışıklarla süslemek de yaygınlaştı. Genellikle gelin ve damadın baş harflerinin yazıldığı lazerli ışıklandırmalarda ‘Seni seviyorum’, ‘Henüz evlendik’ şeklinde yazılar da tercih ediliyor. Süsleme yapmayı düşünmüyor fakat gelin konvoyu eşliğinde nikah merasiminize gitmeyi tercih ediyorsanız, araçların dikiz aynalarına kurdela veya havlu bağlayabilirsiniz. Süslemeye gidecek arabanız için aşağıdaki konuları göz önünde bulundurmakta yarar var:

Y Gelin arabası yıkatıldıktan sonra sabahın erken saatlerinde süsleme için çiçek firmasına teslim edilir. Süslemenin boyutuna göre bu işlemin bir kaç saat sürebileceğini göz önünde bulundurarak firmanızla saat konusunda önceden anlaşmayı unutmayın. Bu işi son güne bırakmamakta yarar var.

Y Aracınıza zarar verebilecek süslemelerden kaçınmak için bu konuyu da mutlaka firmanızla görüşün. Araç üzerine uygulanacak yapışkan maddelerin boyayı kaldırabileceğini ve bu süslemenin daha da yüksek bir maliyet getirebileceğini unutmayın. Aynı şekilde yapışkan kullanılmadan desteklenen bir süslemenin araç hızlı gittiğinde rüzgara karşı dayanıklı kalacağına emin olun.

Y Firmanızla nikah veya düğün ertesinde süslemenin nasıl çıkarılacağını da görüşün. Basit bir süsleme söz konusu değilse, son çıkartma işlemleri için de anlaşmayı ihmal etmeyin.

0 yorum:

Google