CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

BU BLOG EVLİLİK GİBİ KUTSAL BİR YOLA İLK ADIMLARINI ATMAK ÜZERE OLAN ÇİFTLERE BİLGİ VERMEK VE DEĞİŞİK FİKİRLER SUNARAK EVLİLİKLERİNE GİDEN YOLDA ONLARA YARDIMCI OLMAK AMACIYLA KURULMUŞTUR...MUTLULUKLAR...

17 Kasım 2008 Pazartesi

Evleneceklere nezaket dersi

Bursa'da kaybolan değerlerin tekrar hatırlatılması ve güçlü aile bağlarının kurulması için açılan kursta ailelere, görgü kuralları, özveri, fedakarlık, nezaket, kibarlık ve hoşgörü gibi kavramlar anlatılıyor.

İnsan Doğasını Anlama ve Yaşatma Derneği'ne (İDAYDER) bağlı olarak faaliyet gösteren Başarıyı Arttırma Merkezi, Çekirge Caddesi'ndeki binasında evlenecek ve yeni evli olanlara düzenledikleri dersler ile unutulan kavramları anlatıyor.

Gün geçtikçe aile ortamında bazı kavramların unutulduğunu anlatan kişisel gelişim uzmanı Sefa Özsevim, ailelerin temel değerlerinde sorunlar görültüğünü söyledi. Çocukların ailelerinde gördüğü eğitimi yansıttığını belirten Özsevim, çocuk eğitimini temel alarak, ailelere ve evlenmeye hazırlananlara eğitim vermeye karar verdiklerini söyledi. Haftada 1 gün 2 saatlik eğitim verdiklerini anlatan Özsevim, şöyle konuştu:

“Gençler burada neden evlendiklerini, ailenin ne demek olduğu gibi kavramları kendileri tespit ediyor. Görgü kuralları, adab-ı muaşeret, nezaket, kibarlık, hoşgörü gibi temel değerleri yeniden yaşama geçirme eğitimi veriyoruz. Katılımcılar tarafından en çok aile yaşantısı merak ediliyor.”

Kurstan faydalandıklarını belirten katılımcılar unutulan ancak dikkat edilmesi gereken kavramların burada hatırlatıldığını söyledi.

0 yorum:

Google