CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

BU BLOG EVLİLİK GİBİ KUTSAL BİR YOLA İLK ADIMLARINI ATMAK ÜZERE OLAN ÇİFTLERE BİLGİ VERMEK VE DEĞİŞİK FİKİRLER SUNARAK EVLİLİKLERİNE GİDEN YOLDA ONLARA YARDIMCI OLMAK AMACIYLA KURULMUŞTUR...MUTLULUKLAR...

24 Mart 2008 Pazartesi

Evliliğinizi canlı tutmanın yolları

İlişkilerde ufak jestlerin büyük sonuçlar doğurduğunu unutmayın. Minik minik hoşluklar çok anlam taşımaktadır. Birbiriniz için güzel şeyler yapmanız saygı, sevgi ve hayranlık duygularını harekete geçirecektir. Birlikte olabilmek için işinizden zaman ayırın, ama bütün izninizi bir kerede kullanmak yerine birkaç hafta sonu ardı ardına tatil yapın, izninizde birlikte tatil yapın ya da evde birlikte oturun. İşte İlişkinizi canlı tutabilmeniz için birkaç öneri:

-Birlikte çıkabileceğiniz bir gece ayarlayın. Bu gecenin özelliği, o anda ne hissediyor olursanız olun ikinizin başbaşa kalması olmalıdır. Yaratıcılığınızı kullanın.

-Sabır, uzlaşma, saygı ve esprili olmanın sorunları çözdüğünü unutmayın. Bunların yerini hiçbir şeyin alamayacağını kabul edin. Bunlar ilişkinizin mihenk taşlan olmalıdır. Alevi canlı tutmanın en iyi yolu bu ideallere ulaşmanın yollarını aramaktır.

-Takım ruhunu ayakta tutun. Duygusal muhasebenizi yapıyorsanız ve kendinize önemli soruları periyodik olarak yöneltiyorsanız, takım olarak ayakta durma olasılığınız yüksek olacaktır.

-Kaygılanmayın. Eşinizle konuşamadığınız konular mı var? Sorunları yalnız göğüslemektense bir danışmandan ya da terapistten yardım almak iyi olacaktır. Bazen bir danışmanla her şeyi açık açık tartışmak bile kaygıyı azaltmaktadır.

Bakış açınızı koruyun. Kendinize öncelikle neden evlendiğinizi sorun. Çiftler bazen birbirleriyle öncelikle neden evlendiklerini unutuverirler. Bunun sizin başınıza gelmesine izin vermeyin.

-Düşünmeden hareket etmeyin. Bir düşüncenizi ya da duygunuzu olumsuz bir şekilde dışarı vurmanız söz konusu olursa, düşünmeden hareket etme olasılığınız artacaktır. Önemli kararlar almadan önce uzun uzun düşünmek iyi fikirdir. Bu konulan eşinizle açık açık konuşamıyorsanız, bir danışmandan yardım alabilirsiniz. Şüpheleriniz olduğunda, beklemelisiniz.

-Soru sormaya korkmayın. Evliliğinizde nelerin mutsuzluğunuza katkıda bulunduğunu düşünün. Bireysel sorunları ilkönce bir terapist ile gözden geçirin.

-Uğraşlar edinin. Düşünmeden hareket etmemek için kendinize uğraşılar bulun. Dürtülerinizi sosyal açıdan kabul edilebilecek aktivitelere dönüştürün. Spor yapın, hobiler bulun, kitap okuyun, kitap yazın, güvendiğiniz bir arkadaşınızla konuşun, kendinize zaman ayırın ve fanteziler kurun.

0 yorum:

Google