CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

BU BLOG EVLİLİK GİBİ KUTSAL BİR YOLA İLK ADIMLARINI ATMAK ÜZERE OLAN ÇİFTLERE BİLGİ VERMEK VE DEĞİŞİK FİKİRLER SUNARAK EVLİLİKLERİNE GİDEN YOLDA ONLARA YARDIMCI OLMAK AMACIYLA KURULMUŞTUR...MUTLULUKLAR...

25 Ağustos 2010 Çarşamba

Vera Wang Gelinlik Modelleri

Bir çok kadın için, gelinlik sadece bir gece elbisesi olmanın çok ötesinde, bir tutkudur. Çocukluktan gelen bir tutku hem de... O günlerden beri hayal edilen, rüya gibi bir günün en değerli unsurudur. Bu nedenle, gelinliğin hem romantik, hem nostaljik unsurlar barındırması, masalsı bir havası olması istenir. İşte bu tarz romantik gelinlik tasarımlarının altında çoğu defa Vera Wang imzası ile karşılaşmak mümkün.

Vera Wang, bir gelinliğin tüm unsurlarını baştan sona, çok büyük bir incelikle düşünen bir yaratıcı tasarımcı. Ona göre, duvağın uzunluğundan tutun da, sırt dekoltesinin şekillenişi ve gelinliğin boyuna kadar her kısım büyük bir uyum içinde olmalı ve bütünü daha da güzel kılmaya katkıda bulunmalıdır. Vera Wang için bir gelinliğin kumaşı da düğün günü kadar büyük önem taşır. Her gelinlik kumaşının giyilebileceği bir mevsim ve hatta saat olduğuna inanan tasarımcı, gelinlerin de gelinlik seçerken bunlara dikkat etmesi gerektiği fikrinde.

Ünlülerin Tercihi Vera Wang

Onun tasarımlarında, modernliğin yanı sıra belirli bir duygusallığın oluşu da belki Vera Wang markasının bu kadar tutulmasını ana sebebi. Vera Wang, Mariah Carey, Jennifer Lopez, Ivanka Trump, Jessica Simpson, Avril Lavigne, Victoria Beckham, Sharon Stone, Uma Thurman ve Kate Hudson gibi ünlülere de gelinlikler tasarlamış. Sex and the City dizisinde, Charlotte York karakteri, Trey McDougal ile evlenirken yine Vera Wang imzalı bir gelinlik giymişti.

2010 Bahar Koleksiyonu

Vera Wang’ın 2010 bahar koleksiyonunda ise, beyaz tonlarından daha çok kremlere, uçuk somonlara rastlamak mümkün. Uçuşan etekler, siyah ile kontrast yaratarak on plana çıkan dekolteler ve dar bir şekilde beli kavrayan siyah kemerler, Vera’nın koleksiyonun en çok konuşulan parçalarından. Evet farklı ve kendine has tasarımları var, hatta kimi zaman tradisyonel sınırları zorluyor ama bir yandan da Vera Wang’ın gelinlikleri karşı konulmaz bir duygusallık ve romantizm yüklü...

New Yorklu tasarımcı, 23 yaşında dünyaca tanınmış moda dergisi Vogue’ye editör olarak seçilince, dünyanın en genç moda editörü olarak tüm dünyanın bakışlarını üzerine çekmiş. 16 senelik dergicilik kariyerinden sonra ise Ralph Lauren markasında Tasarım Müdürü olarak çalışmaya başlamış. Ama onun kendi şirketini kurması ve gelinlik tasarımıyla tanışması ise, kendi düğünü ile olmuş. Stil sahibi ve modern tasarımlarını gelinlik sektörü ile tanıştırınca, moda dünyasında bir çığır açmış. 2005’te yılın kadın tasarımcısı seçilen Wang, gelinlik tasarımındaki başarısından sonra, Vera Wang ismini modadan ev tekstiline bir çok dala yaydı.

Vera Wang tasarımlarını Türkiye’de Vakko Wedding’den alabilirsiniz.







0 yorum:

Google