CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

BU BLOG EVLİLİK GİBİ KUTSAL BİR YOLA İLK ADIMLARINI ATMAK ÜZERE OLAN ÇİFTLERE BİLGİ VERMEK VE DEĞİŞİK FİKİRLER SUNARAK EVLİLİKLERİNE GİDEN YOLDA ONLARA YARDIMCI OLMAK AMACIYLA KURULMUŞTUR...MUTLULUKLAR...

18 Şubat 2009 Çarşamba

Gelin Saçı Hataları

Çoğu kadın evlenirken yanlış saç stili ve modeli seçtiğini düşünerek evlilik fotoğraflarına tekrar bakmak istemez... Düğün fotoğraflarınıza
baktığınızde 'keşke' dememek için gelin saçı modeli konusunda ne istediğinizi bilmeli ve hazırlıklı olmalısınız. İşte gelin saçı modeli seçerken
yapılmaması gereken 6 hata!..

1- Kutlama veya düğünde saç stili seçilmesi
Bir gelin asla kendini ifade edecek saç modelini seçemez. Özel günlere katılanların, sinema yıldızlarının saç modellerini örnek almak ve örgü, at kuyruğu stilleri doğru değildir.

2- Başkasının beğendiği modeli yaptırmak
Hoşlandığınız saç modelini seçerken anne, büyükanne, kuaför sizin için düşünebilir. İlk bakışta mükemmel bir fikir gibi görünse de çoğunlukla sonuçları kötüdür. Düğün gününüzde mümkün olduğu kadar rahat hissedebilmelisiniz ve bu nedenle başkasının istediği modeli seçmek yerine gerçekten istediğiniz modeli tercih edin!

3- Saçlarınızın yapılamayacağı bir model seçmek
Uzun gelinliğinizin üzerine uzun saçlarınızın dökülmesi çok iyi görüntü verebilir ancak saçlarınız sert ve düzse uzun zaman dalgalı şeklini koruyamayacaktır. Boşuna zaman kaybedersiniz!.. Bunun yerine, elbiseniz ve saçınızın özelliklerine göre hangi modeli seçmeniz gerektiğini kuaförünüz ile kararlaştırın!

4- Fazla aksesuar taktırmak
Saç modeline aksesuar eklemek tercih edilebilir ve saç stillerinin alımlı görünmesinin daha iyi bir yolu yok gibidir. Aksesuarların fazla olmamasına özen gösterin. Sadece sade bir gelinlik ve mücevher tercih ettiyseniz bir tane çekici bir aksesuar ekleyebilirsiniz ancak elbiseniz süslü ve gösterişliyse hiç saç aksesuarı kullanmayabilir veya çok az kullanabilirsiniz.

5- Tüm olasılıkları değerlendirmemek
Saç modelini seçerken düğün tarihi, yapılacağı yer, hava koşulları, ne kadar süreceğini de göz önüne almalısınız. En önemli faktör de saç modelinizin ne kadar süre şeklini koruyabileceğidir.

6 - Saçınıza kendi kendinize gölge uygulamak
Eğer kendi saçınızın rengini kullanmayacaksanız gölge uygulaması için bir kuaföre başvurmalısınız. Evde uygulamanız yanlış sonuçlar doğurabilir, saçlarınızın sağlığını bozabilir.

Büyük gün büyük organizasyon gelip çattığında önemli olan kutlama, mutluluk ve eğlenceyi hatırlamaktır!

Düğün Organizatörü seçimi

Düğün organizasyonunu üstelenecek, yürütecek kişi de dikkat edilmesi gerekenler..

1. Daha önce kaç düğün planladı?
2. Ne kadar bütçe ayırmam gerekecek?
3. Maliyet ne olacak? Peşin, taksitli ya da belirli bir yüzde mi ödenecek?
4. Tüm telefon görüşmeleri, toplantılar ve e-mail gibi harcamalar onun tarafından mı karşılanacak?
5. Üçüncü bir aracı tarafından ortada bırakılabilir mi?
6. Benim isteklerimi anladı mı?
7. Tüm noktaları başarılması gereken bir kontrol listesi yapacak mı?
8. Düğün günü için vakit bulabilecek mi?
9. Ona düğün günümde yardımcı olabilecek biri olacak mı?
10. Stilim ve bütçem konusunda beni kon trol edecek bir aracı önerebilir mi?
11. Aracı olurken nelere dikkat edecek? Davet? İyilik?
12. Birlikte çalışacağı aracılardan indirim alabilir mi?
13. Aracılar benimle görüşmeden önce ön görüşme yapacak mı?
14. Davet sayısını artırmamda bana yardımcı olabilir mi?
15. Düğünün yapılacağı yerde daha önce bir organizasyon yapmış mı?
16. Benim düğünümle aynı zamanda başka düğünler planlıyor mu?
17. Düğün yemeği, düğün öncesi brunch planlama ya da duş konularında bana yardımcı olacak mı? Bu partilerde geleneksel bir davranış şekli var mıdır?
18. Düğün günü tüm aracılarla ulaşım, yerleştirme gibi konularda koordineli olabilecek mi?
19. Düğünü tüm gün bir iş olarak mı planlıyor?
20. Eğer düğünümde olamazsa yerini kim devralacak?
21. Planladığın düğünlerdenb bir fotoğraf görebilir miyim?
22. Düğünümde ne giyecek?
23. Ona kolayca ulaşabilir miyim? Benimle hangi aralıklarda görüşmek ister?
24. Gelinlik seçimimde ve diğer aile yakınlarının giyimi konusunda bana yardımcı olacak mı?
25. Benim çalıştığım bir aracı ile çalışıyor olabilir mi?
26. Yardımcım orada olamazsa provama katılabilir mi?
27. Düğünde acil yuardım konusunda bir destek sağlayabilecek mi?
28. Ödeme için zarflar versem, her bir aracı kişiye ödeme yapabilir mi?
29. Sorun çıkarsa ne kadar depozit ödemem gerekir?
30. Ödeme planı nedir?

Dünyadaki Gelinlik Gelenekleri

Zerafetin ve saflığın simgesi beyaz gelinlik yerine renkli versiyonları tercih edilmeye başladı.
Geleneksel beyaz gelinliğin yerine, gelinler artık kırmızı, pembe hatta mor tonlarda gelinlikler giyiyorlar. Peki dünyada gelinler hangi renkte gelinlik giyiyorlar?

İşte dünyanın dört bir yanından gelinlikte renk tercihleri ve anlamları..

Morocco...
Moroccolular, kıskanç ve uğursuz bakışlardan korunmak için parlak sarı bir elbise giyerler.. Aynı zamanda doğanın rengi olan yeşili de, şans getirdiğini düşünerek tercih ederler.

Afrika...
Afrika'da gelinler yaşadıkları köylerdeki kabile geleneklerine uygun gelinlik giyerler.

İsrail
Yahudi geleneğinde, saflık ve berraklığı simgeleyen beyaz ile mistik güçleri olduğuna inanılan mavi tercih ediliyor.

Evlenmeden Önce Mutlaka Sormanız Gerekenler


Nikah masasına doğru yürümeden önce partnerinizi gerçekten tanıyıp tanımadığınızdan ve isteklerinizin ortak olup olmadığından emin olun. Dr. Robin Smith, evlenmeden önce partnerinize mutlaka sormanız gereken 25 soruyu sıraladı..

İşi hakkında..
"O bir model", O bir öğretmen" gibi mesleki tanımlamalar asla bir kişinin kendisini yansıtmaz. İşi hakkında mutlaka sormanız gerekenler..

Seçtiğin mesleği nasıl açıklarsın? İsteyerek mi seçtin?
Haftada ne kadar saat iştesin?
İşle ilgili hayallerin nedir?
Emeklilikte neler yapmayı hayal ediyorsun? Çalışmayı bıraktığında ne yapmayı planlıyorsun?
İşinin gereklilikleri nelerdir? (Örneğin sık seyahat eder misin, evde çalışmak ya da acil durumlarda işte olmak zorunda mısın?)
Para hakkında..
Para biraz zor bir konu. Çoğu çift evlendikten sonra ne kadar harcandığı konusunda tartışmaya başlarlar. Para hayatımızın her alanında olduğu için bu soruları mutlaka sorun..

Yıllık geliri nedir?
Evlendikten sonra banka hesaplarımız ayrı mı yoksa ortak mı olacak?
Borçların ya da alacakların var mı?
Aile bütçesi olması önemli mi?
Çok para kazanmak senin için çok önemli mi?

Düğün Daveti Görgü Kuralları

Düğün hazırlıkları ödemeleri konusunda aileler arasında kalmış olabilirsiniz ya da düğünün bir kısmını karşılıyor olabilirsiniz. Hiçbir şey ödemeyebilirsiniz, ama gelin ve damat çiçekleri ayıklama, kekleri ayırma ve yere bakmanız için sizi davet etti. Her aile grubu şu günlerde kendi teleşı içindedir, ama sıkça karşılaşılan görgü kuralı hatalarından uzak durmalısınız.

Tüm bunların sonunda, bu çok önemli bir zamandır. Düğünde sadece yardım etmezsiniz, gelin ve damatla ilgili geleceğinizle ilgili kuralları da oluşturursunuz. Aileler tarafından yapılan hatalar duyguları incitebilir ya da "diğer tarafın ailesine" tavsiyelerde bulunmanız gerekebilir. Davet ve görgü kurallarına ait iyi pratik yaparken dikkatli olun, gelin ve damadın diğer dileklerini takip edin, uygun sözcükler seçerek rica edin, isteklerinizi kabul ettirmeyin. Ailelerin uzak durması gereken 5 davet ve görgü kuralı hatası..


Düğünde önemli bir rol üstleneceğinizi farzedin. Evlendiğiniz zamandan bu yana düğünler farklılık gösteriyor, yani umduğunuz gibi hiçbirşey eski kurallarla yürümüyor. Gelin ve damadın ailesi olarak problem yaratacak hiçbir şeyi düğüne dahil etmeyin, önermeyin. Düğün maliyetlerinizi artırsa bile, çiftler ne istediklerine kendileri karar vermeli. Maliyetinizi arttırsa bile, iyi bir davet için gelin ve damadın her konuda vereceği kararı desteklemelisiniz.

Gelin ve damadı reddetmek. Onlar planlarını yaptılar, sadece onlara izin vermeli ve destek olmalısınız. Yapılan en eski yanlış, yiyecek ve içeceklerde bir iki değişiklik yaptıklarında ya da karşı çıktıklarında "Parasını ödedik" tartışmasıdır. Bu zamanla değişti. Eğer gelin ve damadın yetişkin yaşamına adım atmasını aileler olarak desteklemek istiyorsanız, zaman sizin zamanınız, geri adım atın ve herşeyi kontrol etmekten vazgeçin.

Geline, damada veya ailelerine kötü konuşmak. Hayal kırıklığına uğramış olsanız bile, sözcükler her zaman baki kalır. Bu nedenle geline ne kadar bencil olduğunu, damadın nasıl yetersiz olduğunu ya da gelinin annesinin fikirlerinin ne kadar kötü olduğunu başka insanlara söylemeyin. Çünkü sözleriniz ve yargılarınız dolaşır, geri döner ve sizi incitir. Eğer sinirinizi birşeyden çıkartmak zorundaysanız, başka şeyler deneyin.

Diğerlerinden duş almalarını istemek. Yeryüzünde hiçbir davette ve görgü kuralında katılanların duş alması istenemez. Teyze veya aile yakınları onları iyi niyetle bilr olsa duşa sokamaz. Sadece gelinin nedimesi onlara yapacakları konusunda bilgi verebilir ve yardımcı olur.

Aşırı insan davet etmek. Aileler tüm iş arkadaşlarını ve ahbaplarını düğüne davet etmekle büyük hata yaparlar. Gelin ve damat "Çok büyük bir düğün olacak" deseler bile, davetlilerin beklentilerini karşılayabileceğinizden emin olmalısınız. Düğünde bazı kararlar almadan önce, ne kadar büyük bir grubun maliyetinin karşılanabileceği ve çok pahalı bir düğün yapıp yapmayacaklarına karar verilmeli. Özellikle damat ve gelinin bilmediği insanları davet etmeyin. Misafir listesine bütçeniz ölçüsünde, gelin ve damatla konuşarak karar verin. Gelin ve damadın arkadaşları için yer açmayı da ihmal etmeyin.

2009 Düğünleri Nasıl Olacak?

Hobilerini işe dönüştürmeyi başarabilmiş şanslı insanlardan Bettina Hakko ve Candan Kıramer, Vakko’da edindikleri tecrübelerini geçen yıl açtıkları B&C Atelier D’ambiance adlı şirketlerinde devam ettiriyorlar. 2009’daki düğün trendlerini anlatan Candan Kıramer ve Bettina Hakko, düğün için gelenlerin ilk cümlesinin “Benim düğünüm farklı olsun” olduğunu belirtiyor. İkili, çok fazla düğün yeri olmadığı için davet organizasyonlarını düğünlere tercih ettiklerini belirtiyor.

Düğün sonrası parti moda!
Candan Kıramer ve Bettina Hakko, "Küçük düğüne gidiliyor, isteniliyor ama olmuyor. Biz 300 kişi diye gelenin 500 kişi olacağını biliyoruz. Her geçen sene gençlerin sözleri daha fazla geçer oldu. Eskiden evlenecek insanlar gelmezdi, önce kayınvalide gelirdi. Damatlar hiç ortada yoktu. Eskiden düğünler ailenindi, şimdi gelinle damadın istekleri oluyor. Şimdi 2009’da kriz de olduğu için ister istemez ufalacak düğünler. Mecburiyetler daha çok nikâha döndürülüyor, herkes çağırılıyor. Sonra gençlere özel parti yapılıyor. 1+1 diyoruz biz onun adına. Artık çalışma hayatında herkes çok aktif olduğu için ne istediğini biliyor" diye belirtiyorlar.

Büyük Profilo'dan büyük hediye

Düzenlediği kampanyalarla her evin ihtiyacını karşılayan ve 2009 yılına da büyük sürprizlerle giren Profilo, yeni kampanyaları ile tüketicilere çok cazip avantajlar sunuyor. Şubat ayında bir Profilo’dan beyaz eşya almak isteyenleri büyük fırsatlar bekliyor.

Profilo’da KDV ve ÖTV yok
Şubat ayında beyaz eşya ihtiyaçlarını Profilo’dan karşılamak isteyenler, katma değer ve özel tüketim vergilerini ödemiyor. Çünkü Şubat ayı boyunca beyaz eşyaların KDV ve ÖTV’sini tüketiciler yerine Profilo karşılıyor. Üstelik peşin fiyatına, peşinatsız 12 taksit avantajı ile.

Şubat ayında Profilo, müşterilerini hediyelerle karşılıyor. Şubat ayı boyunca Profilo bayilerinden herhangi bir büyük beyaz eşya alan herkes, elektrikli süpürge, saç şekillendirici ve ekmek kızartma makinesini Profilo’nun hediyesi olarak götürüyor.

Büyük beyazlarda küçük taksitler
Profilo’da Şubat ayı boyunca büyük beyaz eşyalar küçük taksitlerle satışa sunuluyor. Şubat’ta Profilo’dan büyük beyaz eşya alanlar, 24 TL’den başlayan taksit avantajlarından faydalanıyor.


Kampanya, ankastre ürünler ve tek kapılı buzdolapları dışındaki büyük beyaz eşyalar için geçerlidir.
36 ay taksit seçeneği bu kampanya için geçerli değildir.
Peşin fiyatına, peşinatsız 12 taksit seçeneği anlaşmalı banka kartları için geçerlidir.
Bu kampanyaya tek kapılı buzdolapları, DF 3200 model derin dondurucu ve ankastre ürünler dahil değildir. Kampanyada geçerli ürünler, VS 5 PT 18 elektrikli süpürge, SS 5115 saç şekillendirici ve EK 7966 ekmek kızartma makinesidir. Bu kampanyada 36 ay taksit seçeneği geçerli değildir.
36 aylık taksit seçeneğinde FRT 3001 G kodlu ürün için geçerli taksit tutarı 24 TL’dir.
Not; Herhangi bir büyük beyaz eşya alan tüketiciler, uygun olan kampanyaların yalnız birinden faydalanabilir.

Siemens’ten büyük vergi reformu

Estetik, konforlu, performanslı, yenilikçi ve teknolojik Siemens Solo ürünler, Şubat ayında tüketicilere inanılmaz fırsatlar sunuyor. Şubat ayında Siemens beyaz eşyalarda hem indirim hem de taksit seçenekleri var. Üstelik Şubat ayında beyaz eşyaların katma değer ve özel tüketim vergilerini Siemens ödüyor.

Vergiler Siemens’ten
Şubat ayında beyaz eşya ihtiyaçlarını Siemens’ten karşılamak isteyenleri büyük avantajlar bekliyor. Şubat ayı boyunca beyaz eşyaların KDV ve ÖTV’sini tüketiciler yerine Siemens ödüyor.

Tek kapılı soğutucular, derin dondurucular ve SE20T090EU, SN26T552EU, SN26M290EU, SN20M890EU, SN26T860EU kodlu beyaz eşyalar ile MDA grubu kampanya dışındadır. Ütüler, ÖTV kapsamı dışında olduğu için sadece KDV indirimi uygulanır.

Beyaz eşyada taksit avantajı
Siemens ayrıca, Şubat ayında tüm beyaz eşyalarda peşin fiyatına 5 taksit, anlaşmalı kredi kartlarına ise peşinatsız 9 taksit olanağını sunuyor.

Torbalar Siemens’ten
Elektrikli süpürgelerin ev temizliğinde önemini bilen ve bu amaçla son derece teknolojik ürünler üreten Siemens, Şubat ayında elektrikli süpürge alan herkese toz torbasını hediye olarak veriyor.

VZ 52 AFG 1kodlu toz torbası VS Z 42200, VS 06 G 2530 ve VS 57 A 01 kodlu modellerin hediyesidir. VZ 52 AFG XL kodlu toz torbası VS 07 G 2212 kodlu modelin hediyesidir. VZ 52 AFP 2 kodlu toz torbası ise VS 08 G 2511, VS 08 G 1623 ve VS 08 G 2499 kodlu modellerin hediyesidir.

Whirlpool’dan Şubat İndirimi

Whirlpool, Şubat ayında eski fırınını getiren herkese, üç farklı ankastre ürün alımında toplam 1.800 TL’ye varan indirim sunuyor.

Şubat ayı boyunca devam edecek kampanya ile eski fırınını getiren herkes, Whirlpool’un kampanya kapsamındaki ankastre ürünlerinin her birine yüzde 20 indirimli fiyatla sahip oluyor. Kampanyada, üç farklı ürün alışverişinde 1.800 TL’ye varan indirimler sunuluyor.

Dünyanın bir numaralı beyaz eşya markası Whirlpool, Vestel Mağazalarında satışa sunuluyor.

10 Şubat 2009 Salı

2009 gelini nasıl olacak?

Evlilik belki bu yıl sizin kapınızı çalar


2009’da podyumdaki gelinliklerde ağırlıklı olarak görülen detay tek askı. Straplez tercih edenler klasik çizgideler. İki renkli gelinlikleri podyumlarda görsek de ülkemizde pek tercih edilmeyeceği kesin.

Bu yıl gelinliklerde kısa kuyruk favori… 2009’da duvaklarda ise bolca işleme kullanılacak.



Gelinlikte detaylar:

Vücut tipinize göre seçim:

İnce ve uzun gelinler kat kat volanlı etekler, boydan bütün drapeli ve büstiyerli iki parçalı gelinlik tercih edebilirler.


Orta ve kısa boy gelinler gelinlikte kabarık olmayan hafif kuyruklu evaze etekler, süslemeli motif seçimlerinde küçük ve uzunlamasına dizaynlar seçmeli.


Kilosu olan gelin adaylarının gelinliği kulptan açılımlı parçalı ve evaze etekli olmalı. Kesinlikle belden kabarık gelinlik modellerinden kaçınmalılar. Olabildiğince evaze hatları belli etmeyen hafif dökümlü kumaşlarla hatlar gizlenmeli.


Belirginleştirmek için:

Göğsü dolgun olan gelinler, straplez, açık, dekolte gelinliklerden kaçınmalılar. Süsleme ve aksesuarlarla hafif kruvazelik verilerek göğüsteki belirğin görünüm bölünmeli.


Göğsü küçük olan gelinlerin, gelinlik tercihi; balenli, göğüs cub’ı sütyen kesimli, göğüste hafif drape, göğüste hafif kabarık aksesuarlar ve büstiyerler tercih edilmeli.


Gelinlik aksesuar seçiminde fiziğe göre seçim yapmak gerekmiyor. Kilosu olan da çiçek seçebilir zayıf olan da, yalnız dikkat edilmesi gereken husus gelinimizin karakteri ile aksesuarların bütünleşmesi.


Neşeli sempatik karakterdeki gelin adayı cıvıl cıvıl, uçuk renklerde çiçekler, aksesuarlar, kristaller tercih edilebilir.


Aksesuarlar çok önemlidir


Klasik bir fiziği olduğunu düşünen gelinimiz dantel ağırlıklı gelinlik seçebilir.


Modern en son trend gelinliği kendine yakın gören gelin adayları, aksesuar olarak gelinliklerinde ötriş, tüy, kelebek, değişik tasarımda tokalar ve asimetrik süslemeleri kendi tarzlarına uygun kullanabilirler.

Törenin yapılacağı mekanda gelinlik tarzının belirlenmesin de çok önemli.


Havuz başı, kır düğünü, bahçe düğünü gelinleri hafif soft gelinlikler, çiçekler uçuş uçuş etekler volanlar tercih edebilir.


Mekana göre seçim yapmalısınız


Balo otel düğünlerinde ışıklar ve gece loşluğunu göz önüne alarak daha ışıltılı daha belirgin çizgileri olan işlemeli dantelli gelinlikler düşünülebilir.


Sade çizgileri olan gelinlikler de bu senenin masum çizgileri arasında. Burada dikkat edilecek en önemli husus gelin başı ve aksesuarlarının çok şık ve tamamlayıcı olması.


Çok düz tek parça hafif işlemeli bir gelinlik tercih ettiyseniz şık uzun bir duvak ve işlemesi aynı konseptte baş aksesuarı mutlaka beraber kullanılmalı anı zamanda canlı doğal cıvıl cıvıl gelin el buketi ile masumiyet tamamlanmalı.

2 Şubat 2009 Pazartesi

Sarev'den sıcacık bir kampanya...

SAREV; ortopedik yastıkla sağlıklı uyku ve kaz tüyü sıcaklığını yaşamak isteyenlere kaçırılmayacak bir fırsat sunuyor: SAREV’de; Visco yastık ve Kaz Tüyü yorgan alana, ikinci takım yarı fiyatına!

Kampanya ile sunulan Visco yastık; boyun kaslarını dinlendirerek başın anatomik yapısını koruyor ve günün yorgunluğunun atılmasına destek oluyor. Kaz Tüyü yorgan ise; doğal yapısından dolayı sıcaklık değişimlerine karşı vücudu koruyarak nemi ayarlıyor ve uyku için uygun bir atmosfer oluşturuyor.

%100 “visco” elastik malzemelerden üretilen, ortopedik Visco yastık; vücut ağırlığına, ısısına ve şekline göre hareket ediyor. Bakteri ve koku barındırmayan yastık, fermuarlı dış kılıfı sayesinde makinede yıkanabilme özelliğine sahip. Visco yastık; 40x60x16,5 cm ebatlarındaki Dolphin ve 40x60x11 cm ebatlarındaki Longwave adlı iki farklı model seçeneğiyle sunuluyor.

Kampanyanın diğer ürünü Kaz Tüyü yorgan; %70 gıdık tüyünden oluşuyor. %30’luk bölüm ise; kazın göğüs kısmından alınan tüylerle üretilmiş. Diğer dolgu malzemelerine oranla ısıyı daha fazla koruma özelliğine sahip yorganda; kaz tüylerinin dışarı çıkmasını önlemek amacıyla pamuklu kumaşlar kullanılıyor.

Bakteri barındırmadığı için koku yapmayan antialerjik yorgan; kaz tüyleri sayesinde gece vücudun terini emerek gündüz bu teri havaya püskürtüyor. Haftada bir kez silkelenip havalandırıldığında, yorganın dokusu gevşiyor ve yeniden kabararak nemden arınıyor. Kaz Tüyü yorgan; tek kişilik (125x215 cm.) ve çift kişilik (195x215 cm.) olarak iki farklı ebatta sunuluyor.

Kaçırılmayacak kampanya fırsatı, 01 Şubat – 31 Mart 2009 tarihleri arasında SAREV’in Eskişehir, İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Mersin, Samsun, Elazığ, Diyarbakır’da bulunan mağazalarında değerlendirilebilir.

Google