CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

BU BLOG EVLİLİK GİBİ KUTSAL BİR YOLA İLK ADIMLARINI ATMAK ÜZERE OLAN ÇİFTLERE BİLGİ VERMEK VE DEĞİŞİK FİKİRLER SUNARAK EVLİLİKLERİNE GİDEN YOLDA ONLARA YARDIMCI OLMAK AMACIYLA KURULMUŞTUR...MUTLULUKLAR...

13 Aralık 2008 Cumartesi

Düğün Davetinin Önemli Noktaları

Davetin şekli

Öncelikle ne tarz bir davet düzenleyeceğinize karar verin. Bütçeniz fazla değilse, nikah kıyıldıktan sonra kokteyl şeklinde bir davet verebilirsiniz.

Çok daha resmi bir düğün yapmak isterseniz, oturma düzenli, masaya servisli bir davet seçersiniz. Masa ve isim planı yapabilirsiniz.

Mönü hazırlama

Davet şeklini saptadıktan sonra, sıra mönüdedir. Mönüyü oluştururken yeni şeyler denemek yerine davetlilerin genel damak tadına uygun çeşitler seçmelisiniz. Mönüyü seçerken isim ve çeşit kalabalığına kanmayın. Ağır yemekler seçmeyin, taze ürünler tercih edin.

Catering hizmetleri

Başarılı ve güzel bir düğün davetinde catering firması çok önemlidir. Doğru mönü, lezzetli yemek, itinalı servis, zamanlama, pastanın çıkışı, programın akışı, hepsi bir bütündür. İsteklerinizi anlatın, tartışın. Böyleyece sıradan bir hizmet almak yerine farklı olmayı seçebilirsiniz.

Planlamayı ay ay yapın

4 ay önce, 3 ay önce gibi bir program çıkarın kendinize. Diyelim 4 ay önce tahmini davetli sayısı, bütçe ve düğün şeklini belirleyin.Düğün şekline bağlı olarak, nikah tarihi ve saatini belirleyin. 3 ay önce yerleşim düzeni ile müzik, ses, ışık, dekor, fotoğraf, video, eğlence gibi diğer unsurların son şekline karar verin. Ay ay program için bu linke tıklayınız.

Düğün Günü
Son gün, herşey bitmiş olmalı. Her detayı düşünüp doğru işler yaptığınızı düşünüyorsanız strese lüzum yok. Törende zinde ve güzel görünmek için bu günü dinlenmek, güzelleşmek ve hazırlanmak için kendinize ayırın. En az yarım saat önce düğün mekanında olun, telaşa kapılmadan son kontrolleri yapın ve konuklarınızı karşılayın.

0 yorum:

Google